Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

In de groente van dit Limburgse duo moet je knijpen

In de groente van dit Limburgse duo moet je knijpen

Boy Jacobs (l.) en Bart Kuijpers. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Kessel / Montfort -

Boy Jacobs, een Kesselse tuinder van de derde generatie, wil meer dan louter komkommers telen. Hij en zijn compagnon proberen de markt te veroveren met hun gezonde ‘knijpgroente’. Ze kregen er een aanmoedigingsprijs voor van de Jaarprijs Goede Voeding.

De spicy versie uit de knijpverpakking smaakt inderdaad pittig, dankzij de toevoeging van verse pepers, gelukkig zonder dat er meteen een uitslaande brand in de mond ontstaat. De variant herbs tintelt eerder fris dan kruidig, terwijl je in de editie sweet verse groene kruiden proeft. „Voor die variant hebben we een andere naam bedacht: fresh”, vertelt Boy Jacobs (28). Ook de verpakking moet nog worden aangepast.

Duidelijk: de knijpgroente die de Kesselnaar en compagnon Bart Kuijpers (41) uit Montfort ...