Vidrea

Alweer dreigt een modeketen om te vallen: surseance moederbedrijf Miller & Monroe

Print
Alweer dreigt een modeketen om te vallen: surseance moederbedrijf Miller & Monroe

Afbeelding: iStockphoto

SITTARD / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Hoensbroek / Brunssum -

Winkelconcern Vidrea Retail heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Het bedrijf is de uitbater van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe, met vijf vestigingen in Limburg: Hoensbroek, Brunssum, Weert, Blerick en Venray.

In totaal telt het bedrijf 72 vestigingen in Nederland en 160 in Duitsland. Er werken 550 mensen bij Vidrea.

Miller & Monroe is gevestigd in de voormalige winkels van modewinkelketen Charles Vögele. Vidrea hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open.

Vidrea is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf. Aan laatstgenoemde is afgelopen maand uitstel van betaling verleend. Als gevolg hiervan kon de Duitse zusteronderneming niet aan haar verplichtingen aan Vidrea voldoen.

Vidrea Retail is niet de enige modeketen die het moeilijk heeft. Vorige week werd Sissy-Boy failliet verklaard, al maakt het een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Vorige maand ging CoolCat kopje onder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen