Verstappen: ‘Hoop dat we later dit seizoen nog grote stappen zetten’

Print
Verstappen: ‘Hoop dat we later dit seizoen nog grote stappen zetten’

Afbeelding: EPA

Max Verstappen kent met een derde en twee vierde plaatsen een degelijke start van het Formule 1-seizoen. De Red Bull-coureur kon echter nog niet meestrijden om de winst, al hoopt hij dat daar later in het seizoen snel verandering in gaat komen.

„Mijn vierde plaats in China was een prima resultaat qua punten, maar verder gebeurde er tijdens de race weinig”, blikt Verstappen bij Ziggo Sport terug op afgelopen weekend. „Op dit moment hebben we gewoon de snelheid nog niet, dus dan moet je zorgen dat je zo veel mogelijk punten pakt. Het is nog een heel lang seizoen, dus we hopen dat op een gegeven moment de upgrades komen en dat we dan echt mee kunnen doen.”

De eerste verbeteringen verwacht de huidige nummer drie in de WK-stand (achter Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas) al over twee weken, als in Baku de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma staat. „Dan komt er wel weer wat, qua motor en van de auto ook wel. Maar de grotere stappen komen pas wat later.”

De komende dagen zoekt Verstappen nog de simulator op en is hij een paar dagen thuis in Monaco. „En de woensdag erop vliegen we alweer naar Baku voor de volgende race.”

Luister ook naar onze Formule 1-podcast: