Bury

Perry-moeder JD Sports verhoogt omzet

Print
Perry-moeder JD Sports verhoogt omzet

Afbeelding: ANP

Sportwinkelketen JD Sports heeft de omzet in het afgelopen gebroken boekjaar flink verhoogd.

Daarbij profiteerde het Britse moederbedrijf van onder meer Perry en Aktiesport van nieuwe winkels in Europa, Australië en Azië en een overname in de Verenigde Staten.

De omzet ging in het op 2 februari afgesloten boekjaar met ruim 49 procent omhoog naar meer dan 4,7 miljard pond, wat omgerekend neerkomt op ruim 5,4 miljard euro. De winst kwam uit op 264,2 miljoen pond tegen 236,4 miljoen pond een jaar eerder.

JD Sports opende afgelopen jaar 39 nieuwe winkels in Europa, waaronder de eerste twee zaken in Finland. Het bedrijf heeft nu vestigingen in tien landen op het Europese vasteland. In Azië en Australië kwamen er 34 zaken bij, waaronder nieuwe locaties in Singapore, Thailand en Zuid-Korea.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen