Sponsor-Doedag voor avontuurlijk speelbos Tienray

Print
Sponsor-Doedag voor avontuurlijk speelbos Tienray

De werkgroep Speulbos Tienray wil dit jaar nog een Kabouterbos aanleggen. Afbeelding: Werkgroep Speulbos Tienray

Tienray -

De werkgroep Speulbos Tienray houdt op zaterdag 20 april van 13.30 tot 17.30 uur een Sponsor-Doedag in de speeltuin aan de Pastoor Maessenstraat in Tienray. Met deze activiteitenmiddag willen ze geld inzamelen voor de aanleg van een speelbos bij de dorpsspeeltuin.

Kettingzaagkunstenaar Roel van Wijlick van ‘Boom tot Beeld’ geeft deze middag een demonstratie hoe hij houten beelden maakt. „Houten dierenbeelden krijgen een plaatsje in het kabouterbos dat we dit jaar nog willen aanleggen voor de kleintjes. Daar kan dus meteen een mooi begin mee worden gemaakt”, legt organisator Anke Tacken uit. Kinderen van het kidspanel bakken en verkopen cupcakes en ranja. „De kinderen weten inmiddels hoe duur speeltoestellen zijn. Ze willen graag meehelpen om de benodigde centen bij elkaar te krijgen om hun droom van een speelbos uit te laten komen”, aldus Anke. Verder zijn er creatieve activiteiten zoals kabouters knutselen, schminken en heeft de organisatie gezorgd voor buitenspellen en een barbecue.

Houten thermometer

Werkgroep Speulbos onthult tevens een bord met 3D-impressie van het te maken speelbos. De totale kosten van het plan, met een kabouterbos, huttenbos en klimbos, bedragen ongeveer 40.000,- euro. Ellen Verstraelen, een van de ouders: „Via crowdfunding hopen we zo veel mogelijk geld op te halen binnen het dorp. Op een houten thermometer bij de ingang van de speeltuin wordt de stand bijgehouden. Er zijn al 54 mensen die het plan speelbos een warm hart toedragen met een bijdrage op voorjebuurt.nl/speulbos. De teller staat inmiddels op ruim 1750,- euro. We hopen via deze sponsordag nog meer support te krijgen. Alle beetjes helpen!”

Kinderwens

Het idee voor een speelbos is ontstaan vanuit de wensen van de kinderen van Tienray, die droomden van een ‘extreme make over’ van de huidige speeltuin. Ze wilden graag en speeltuin met meer uitdaging. Een bos om in te spelen, klimmen en hutten bouwen. Kinderen en ouders hebben daarna de handen ineen geslagen en een echt plan ontwikkeld. Daarbij worden ze ondersteund door het Dorpsoverleg Tienray, Stichting ’t Speulhuukske, Kern met Pit en de Gemeente Horst aan de Maas.

„We hebben er zin,” geeft Anke aan. „Het belooft mooi weer te worden zaterdag. Ideaal dus om buiten te spelen en een kijkje te komen nemen.” Meer informatie en donaties zijn mogelijk via voorjebuurt.nl/speulbos.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje