Oud-wethouder Theo Stroeken Venlo overleden

Print
Oud-wethouder Theo Stroeken Venlo overleden

Theo Stroeken Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Oud-wethouder, voormalig CDA-kamerlid en oud-werkgeversvoorman Theo Stroeken uit Venlo is maandagmiddag op 80-jarige leeftijd overleden.

Stroeken werd getroffen door een hartstilstand toen hij door het Meuleveld in Hout-Blerick fietste en op weg naar huis was. Hij kwam van zijn kantoor van Seacon Logistics, het bedrijf waarvan hij jarenlang president-directeur was.

Seacon-eigenaar Hai Berden omschrijft Stroeken als „iemand met altijd met hart en ziel voor Venlo zijn best heeft gedaan.” Hij stond tussen de mensen, was benaderbaar en hield zich aan afspraken. Een man met visie op de ontwikkeling, met name van de infrastructuur.”

Lees ook: Theo Stroeken drukte zijn stempel op de economische ontwikkeling van Venlo

Stroeken was van professie onderwijzer en later leraar Duits in Venlo. Van 1977 tot 1994 was hij politiek actief in Venlo, als raadslid en later als wethouder. Daarna zat hij een periode van vier jaar in de Tweede Kamer, een tijd dat het CDA in de oppositie zat. „Dan moet je vanaf de zijkant duwen en trekken, dat was niet zijn hobby”, zegt vriend Hai Berden.

Stroeken liet zich ook op maatschappelijk gebied gelden. Hij was een van de oprichters van Ondernemend Venlo, waarin zo’n beetje alle ondernemers van Venlo zijn verenigd. Maar ook leidde hij de Stichting Doortocht (daklozenopvang) en stond hij mede aan de wieg van het Raodhoes, het ‘schouwburgje van Blerick’.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee