Vaals wil overleg met zaalhouders na vechtpartij bruiloft

Print
Vaals wil overleg met zaalhouders na vechtpartij bruiloft

De vechtpartij op straat voor zaal Zera. Afbeelding: Videostill

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

Burgemeester Reg van Loo gaat met de zaalhouders in Vaals praten over een betere aanpak van bruiloften en andere grote familiefeesten.

Eind vorige maand liep de situatie uit de hand toen bruiloftsgasten op het Willem Alexanderplein bij zaal Zera wilden parkeren. Het leidde uiteindelijk tot een fikse vechtpartij op straat.

De gemeenteraad van Vaals is geschrokken van dat incident en dringt bij het college van B en W aan op maatregelen. Zowel Juliette Verbeek van Het Alternatief als PvdA-fractievoorzitter Jo Winkens diende daar maandagavond tijdens de raadsvergadering een motie voor in.

Parkeergarage

Verbeek stelde voor om de parkeergarage onder de supermarkt van Albert Heijn bij feesten in zaal Zera langer open te houden en bezoekers te verplichten om hun auto daar neer te zetten. Winkens pleitte voor een expliciet parkeerverbod op het Willem Alexanderplein.

Beide moties haalden de eindstreep niet. Dat parkeerverbod is er al, benadrukte Van Loo: alleen leveranciers mogen bij zaal Zera kort laden en lossen, en bij huwelijken mag de bruidswagen doorrijden tot voor de ingang van de zaal. Een verplichting om in de parkeergarage te parkeren is volgens de burgemeester niet reëel.

Boodschap

Van Loo had de boodschap van de raad wel begrepen. Hij zei toe dat hij met de zaalhouders in Vaals rond de tafel gaat zitten om samen te bekijken hoe dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Zo zouden de zaalhouders hun gasten wel kunnen attenderen op de mogelijkheid om hun auto in de parkeergarage neer te zetten.

Gaat het dan toch nog een keertje mis, dan kunnen de horeca-exploitanten Van Loo altijd bellen. „Samen kunnen we bekijken hoe we de kou op dat moment even uit de lucht kunnen halen”, zegt hij. „Ze hebben mijn 06-nummer.”