Asbestsaneerder uit Kerkrade moet zich aan de regels houden

Print
Asbestsaneerder uit Kerkrade moet zich aan de regels houden

Asbestsanering in de praktijk. Afbeelding: Hollandse Hoogte

Kerkrade / Eygelshoven -

Clevers Asbestsanering uit Kerkrade mag de geldende regels voor asbestsanering niet naast zich neerleggen, oordeelt de rechter.

De rechtbank in Roermond heeft Clevers Asbestsanering uit Kerkrade in het ongelijk gesteld. Het bedrijf van Jaimie Clevers had beroep aangetekend tegen een schorsing van zijn vergunning voor de duur van een maand.

TÜV

Dat gebeurde omdat het bedrijf zich volgens keuringsinstituut TÜV bij saneringswerkzaamheden in Maastricht en Sittard niet aan de regels heeft gehouden die zijn opgesteld voor asbestverwijderaars.

Clevers had bij de rechter betoogd dat zijn aanpak veilig, sneller en goedkoper is. De wettelijk voorgeschreven beschermingsmaatregelen noemt hij vaak overdreven in situaties met een gering risico. Dan zijn voorzorgsmaatregelen zoals maanpakken en douches niet nodig, vindt de Kerkraadse ondernemer.

Regels

De rechter gaat daarin niet mee. Clevers Asbestsanering mag de geldende regelgeving niet naast zich neerleggen, maar moet zich net als alle andere asbestsaneerders in Nederland aan die regels houden. Afwijken van de voorgeschreven protocollen kan alleen met toestemming van de staatssecretaris.

Met andere woorden de TÜV wordt in het gelijk gesteld en het beroep van Clevers afgewezen. Jaimie Clevers zegt in een reactie dat hij zich niet neerlegt bij de uitspraak en in hoger beroep gaat.