Frans Bauer maakt overstap naar RTL

Print
Frans Bauer maakt overstap naar RTL

Van der Vorst is blij met Frans als aanwinst. Afbeelding: RTL

Frans Bauer stapt over van AvroTros naar RTL. De 45-jarige Brabantse levensliedzanger vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging en gaat per 1 oktober voor de zender aan de slag. Voor RTL 4 zal hij in ieder geval een reisprogramma presenteren.

Programmadirecteur Peter van der Vorst, die de familie Bauer onlangs opzocht in haar bungalow in het Brabantse Fijnaart en daar met een bordje patat en een glas water een toast uitbracht, zegt ‘ongelooflijk blij’ te zijn met Frans’ terugkeer.

,,Bij de zender waar in 2003 zijn televisiesucces begon met De Bauers. Sindsdien is hij niet alleen meer de bekendste volkszanger van Nederland, maar heeft hij zich ook ontwikkeld tot een zeer veelzijdig presentator die dicht bij de kijker staat. Hij is authentiek, professioneel, een echte family man en altijd optimistisch. Een perfecte match dus met RTL’’, aldus Van der Vorst.

China

Bauer, die in 2004 voor De Bauers een Gouden Televizier-Ring kreeg, noemt zijn nieuwe samenwerking met RTL ‘geweldig’. ,,RTL biedt me een platform om te werken aan nieuwe, verrassende programma’s met een hoge amusementswaarde.’’

Frans’ laatste klus bij AvroTros was Frans Bauer in China (het vervolg op Frans Bauer in Amerika), waarin te zien was hoe de zanger en zijn Mariska de wondere wereld van China ontdekten. Naar de serie, die op zaterdagavond werd uitgezonden, keken gemiddeld 1,5 miljoen mensen.

De invulling en de uitzenddata van Bauers’ nieuwe reisprogramma voor RTL worden later bekendgemaakt.

Van Bananasplit tot What the Frans?!

Frans Bauer heeft inmiddels aardig wat televisieklussen op zijn naam staan:

2004: De Bauers

2008: Frans & Marianne (met Marianne Weber)

2009: Bananasplit

2010: De Beste Zangers

2012: Bauer’s Zigeunernacht (met zijn broer Dorus)

2013: Vive la Frans (ook met Dorus)

2015: What the Frans?!

2018: The Curling Quiz en Frans Bauer in Amerika (met zijn Mariska)

2019: Frans Bauer in China

Frans Bauer maakt overstap naar RTL
Frans en zijn vrouw Mariska in China. Foto: AvroTros
Frans Bauer maakt overstap naar RTL
Foto: RTL