Eerste keurmerk duurzaamheid voor woningen Maastricht

Keurmerk voor woningen Groene Loper. © DGBC

Woningen langs de Groene Loper in Maastricht hebben als eerste woningen in Nederland het nieuwe groene duurzaamheidskenmerk DGBC Woonmerk gekregen.

Wiel Beijer

Met een score van vier van de vijf te behalen sterren worden de nieuwbouwwoningen langs de Groene Loper beloond met een groen keurmerk ingesteld door de Dutch Green Building Council, een landelijke maatschappelijke organisatie op het gebied van duurzaam bouwen.

A2 tunnel

De woningen zijn ontwikkeld door Ballast Nedam Development, dat onderdeel is van het consortium Avenue2 en betrokken is bij de ontwikkeling van de Groene Loper op de A2-tunnel in Maastricht.

De Groene Loper is een nieuwe recreatieve route met veel bomen en ruim baan voor voetgangers en fietsers. Naast die Groene Loper is Ballast Nedam begonnen met de ontwikkelingen van ongeveer 1000 energieneutrale woningen en appartementen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal