Wijk- en dorpsraden Weert nemen regie in eigen handen

Print
Wijk- en dorpsraden Weert nemen regie in eigen handen

Wijkraden voelen zich gepasseerd bij de huisvesting van arbeidsmigranten. Afbeelding: John Peters Fotografie -

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Nu de gemeente niet wil praten met de gezamenlijke wijk- en dorpsraden over de huisvesting van arbeidsmigranten, spreken ze daar woensdag met elkaar over.

De dorps- en wijkraden wilden een gesprek met wethouder Tessa Geelen (Communicatie) omdat ze zich niet serieus genomen voelen, onder meer bij het aanwijzen van locaties voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Het college wil echter alleen praten met raden, die direct te maken hebben met de initiatieven voor de huisvesting van arbeidsmigranten (Dr. Schaepmanstraat, Weert en Industriestraat, Stramproy). Dat zijn de wijkraden van Groenewoud en Leuken en de dorpsraad van Stramproy.

De wijk- en dorpsraden besloten daarop zelf een bijeenkomst te beleggen over arbeidsmigranten. Die vindt woensdagavond plaats in De Zaal in Stramproy. „Op de eerste plaats gaan we elkaar informeren, zodat we op de gelijke vlieghoogte komen”, zegt Frans Henderikx, voorzitter van de dorpsraad Stramproy. „Verder kijken we of we met een gezamenlijk standpunt naar buiten kunnen komen. Tevens zullen we de communicatie met de gemeente bespreken. Die schiet in onze ogen te kort.”

Henderikx doelt daarmee onder meer op een informatieavond die de gemeente ‘op korte termijn’ met de inwoners van Stramproy zou houden. „Die komt er voorlopig niet”, zegt hij. „Daarom gaan we in de week na Pasen zelf een infoavond houden om de mensen te laten weten waar ze aan toe zijn.”

Leon Bouwels, voorzitter van de Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) noemt de informatie vanuit de gemeente ‘krampachtig’. De BOB roept de inwoners van de binnenstad op hun mening te geven over de huisvesting van arbeidsmigranten.

De gemeente geeft aan met de dorpsraad Stramproy een avond te plannen voor de inwoners van het dorp.