College Sittard-Geleen wil niet tornen aan verhoogde parkeertarieven

Print
College Sittard-Geleen wil niet tornen aan verhoogde parkeertarieven

Protest begin dit jaar in Geleen tegen de verhoogde parkeertarieven. Afbeelding: Mitchell Giebels

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Ondanks protesten van ondernemers en handtekeningenacties in Geleen en Sittard wil het stadsbestuur niet tornen aan de verhoogde parkeertarieven.

Op 1 januari zijn gratis parkeeruren in parkeergarages in Geleen en Sittard afgeschaft en zijn de meeste uurtarieven met veertig cent verhoogd.

Handtekeningen

Vooral in Geleen klagen ondernemers over wegblijven van winkelend publiek. Begin dit jaar zijn meer dan achtduizend handtekeningen aangeboden aan B en W om herinvoering van de eerste twee uur gratis parkeren in de Marktgarage te eisen.

Maar in antwoord op vragen van de PVV meldt het college de verhoogde tarieven niet te willen heroverwegen.

Transacties

Het college constateert dat er inderdaad minder parkeertransacties zijn sinds de verhoging van de tarieven. Daarom wordt nu rekening gehouden met een half miljoen euro minder parkeeropbrengst dan begroot in 2019. Daarmee brengen de hogere tarieven nog altijd wel 1,2 miljoen euro extra in het laatje van de gemeentekas. Reden om de verhoogde tarieven te handhaven.

De actievoerders, die in Geleen duizenden handtekeningen ophaalden, weten nog niet of ze de strijdbijl nu begraven of tot nader protest tegen de tarieven overgaan.