Uitbater Microbar wil snel duidelijkheid over voortbestaan

Print
Uitbater Microbar wil snel duidelijkheid over voortbestaan

Zaal De Stegel wordt door een groot aantal verenigingen gebruikt. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Jos Janssen, uitbater van de Microbar in de Weerter wijk Moesel, wil snel duidelijkheid of hij zijn café voort kan zetten.

Janssen wordt bij zijn verzoek ondersteund door DUS Weert. Die partij wil dat een besluit over de Microbar voorrang krijgt bij het onderzoek naar de toekomst van de voorzieningen in Moesel. Er zou dan in juni duidelijkheid moeten zijn over de Microbar, stelt DUS Weert.

De gemeenteraad behandelt woensdagavond de marsroute naar toekomstige gemeenschapsvoorzieningen in de wijk. Daaronder vallen de Microbar en gemeenschapszaal De Stegel, die eveneens wordt beheerd door Janssen. Over de voorzieningen zou de raad dan medio volgend jaar een definitief besluit nemen.

Dat duurt veel te lang, vindt Janssen. Om het voortbestaan van de Microbar zeker te stellen, moet hij investeren. Dat kan alleen als hij zekerheid krijgt van de gemeente. Bovendien heeft hij aangegeven dat hij de Microbar en zaal De Stegel zou willen kopen van de gemeente.

De gemeente zegde vorig jaar het huurcontract met brouwer Grolsch op voor de Microbar. Toen werd ook de gebruikersovereenkomst met Janssen voor De Stegel opgezegd. Die opzeggingen zijn allebei voor één jaar opgeschort, zodat bar en zaal tot 1 augustus 2020 open kunnen blijven. Grolsch verzet zich tegen de opzegging van het huurcontract.