Man aangehouden voor gewapende overval op bestelbus in Heerlen

Print
Man aangehouden voor gewapende overval op bestelbus in Heerlen

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek / Maastricht / Itteren -

Een 27-jarige man uit Schiedam is dinsdagochtend in Maastricht aangehouden voor betrokkenheid bij een gewapende overval op een bestuurder van een bestelbus.

Vrijdagavond 22 maart rond tien uur werd de bestuurder van een bestelbus in de Van Galenstraat in Heerlen overvallen. De bestuurder moest onder dreiging van een vuurwapen een partij lachgas afstaan. De bijrijder werd mishandeld. Daarnaast werd er ook gericht op hem geschoten, maar hij raakte daarbij niet gewond. Naast het lachgas werden er ook persoonlijke bezittingen en een onbekend geldbedrag buit gemaakt.

Verhoor

De 27-jarige man die dinsdagochtend werd aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. In de woning in Maastricht waar hij verbleef, is tevens een doorzoeking verricht. Daarbij werd een vuurwapen aangetroffen.

Een 25-jarige vrouw die ook in de woning verbleef, is op basis van die vondst aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. Beide zitten vast en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen