Alsnog ouderraadpleging over fusieschool Leudal-West

Print
Alsnog ouderraadpleging over fusieschool Leudal-West

Basisschool De Schakel aan de Begoniastraat in Ittervoort. Ouders uit Ittervoort en Neeritter zien graag hier de nieuwe fusieschool gerealiseerd. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Haler / Hunsel / Neeritter / Ittervoort / Heythuysen -

Er komt alsnog een ouderraadpleging over een fusieschool voor Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort. Een meerderheid van de gemeenteraad in Leudal dwong dat dinsdag af.

Het raadsbesluit is opmerkelijk omdat de gemeenteraad vorig jaar mei besloot dat de nieuw te bouwen school op de Kallestraat in Hunsel moet komen. De fracties Ronduit Open, CDA, VVD en PAL toonden zich echter gevoelig voor een pleidooi van ouders uit Neeritter en Ittervoort. Die vonden dat ze te weinig waren betrokken bij de locatiekeuze en stelden daarnaast dat de raad vorig jaar niet over alle informatie beschikte. Daaruit zou namelijk blijken dat de locatie Ittervoort goedkoper zou zijn.

Wethouder Robert Martens ontkende ten stelligste dat de raad niet alle informatie heeft gehad. Hij vroeg zich dan ook af welke informatie hij nu opnieuw op een rij moet zetten voor de raad zodat ze de locatiekeuze mogelijk kunnen heroverwegen.

Lachertje

De fracties Samen Verder, D66 en Leudal Sociaal hadden weinig begrip voor de motie. „We hebben een chronisch probleem met besluiten nemen”, zei Samen Verder fractievoorzitter Michel Graef. „We hebben een besluit genomen en daar moeten we bij blijven.” Ook Richard Verheul van Leudal Sociaal vond dat de raad bij de Kallestraat in Hunsel moet blijven. „Alle informatie was in mei 2018 beschikbaar en op basis van onderwijskundige argumenten is voor de Kallestraat gekozen. Draagvlak onder de ouders van nu doet juist het minst ter zake omdat je kiest voor een school die er zeker dertig jaar moet staan. Door deze motie en een mogelijke heroverweging wat betreft de locatie maken we van de rol van de raad een lachertje.” De motie werd uiteindelijk met dertien stemmen voor en elf tegen aangenomen.

Martens vertelde gisteravond ook dat begin juni het verkeersonderzoek naar de locatie Hunsel klaar is. De raad gaf vorig jaar aan dat als er geen verkeersveilige routes tussen alle kernen en de toekomstige school in Hunsel kunnen komen, een heroverweging ook een optie is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen