Onzekerheid over locatie voor nieuwe Aldi in Venray blijft voortduren

Print
Onzekerheid over locatie voor nieuwe Aldi in Venray blijft voortduren

De voormalige Dr. Poelsschool in Venray is afgevallen als voorkeurslocatie voor de nieuwe Aldi-supermarkt. Afbeelding: Lé Giesen

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Een meerderheid van de gemeenteraad in Venray heeft dinsdagavond tegen de komst van een Aldi-supermarkt op de plek van de voormalige Dr. Poelsschool gestemd. Daarmee is er na een jaar nog steeds geen zekerheid over een nieuwe locatie voor de discountsupermarkt.

Voor de partijen Venray Lokaal, D66, PvdA en Samenwerking Venray was de voorkeurslocatie van het college van burgemeester en wethouders een „historische fout”. Ze willen dat de - volgens enkele partijen monumentale - Dr. Poelsschool behouden blijft en de Aldi naar een andere voormalige school, De Toverbal, iets verder van het centrum verkast. Deze locatie heeft een betere ligging ten opzichte van groeiwijk De Brabander, dat een super ontbeert. Daarnaast is parkeren en ontsluiting op deze plek veel veiliger en ruimer. Ook daar bleek geen meerderheid voor te vinden in de gemeenteraad.

Bevroren vis

De partijen stemden ook tegen de locatie-Dr. Poelsschool om zo een nieuwe groei van het winkelcentrum, dat met veel leegstand worstelt, te voorkomen. „Funshoppen wordt niet verbeterd met de komst van bevroren vis”, betoogde Tino Zandbergen van Venray Lokaal.

Selectief

Volgens VVD-fractieleider Harrie van Oosterhout winkelt het college zeer selectief door eerst aan te sturen op een compact centrum en nu weer te pleiten voor groei van het winkelcentrum. „Maar waar hebben we het eigenlijk over? De Aldi is ineens het laatste redmiddel om bezoekers naar het centrum te lokken. Het doel heiligt alle middelen. Zelfs de beste locatie, bedrijventerrein De Brier, is verboden gebied verklaard. Maar zowel deze plek als de locatie Toverbal kennen in onze ogen veel ernstige bezwaren.”

Voorstanders

Alleen CDA, SP en twee van de drie raadsleden van ProVenray waren voorstander van een Aldi op de plek van de Dr. Poelsschool.