WML zet deur van ‘drinkwaterfabriek’ open

Print
WML zet deur van ‘drinkwaterfabriek’ open

Het Blauwe Ticket biedt gezinnen en andere belangstellenden exclusieve toegang tot de WML Waterfabriek. Afbeelding: Roy Wanders

Heel -

WML houdt op woensdag 1 mei de Blauwe Ticket Dag. Een ‘besloten’ open dag bij de drinkwaterfabriek in Heel. ‘Om te laten zien dat nergens ter wereld zoveel zorg besteed wordt aan het drinkwater als bij ons’, aldus het Limburgse waterproductiebedrijf.

Om de kennis over water en het waterbewustzijn te vergroten, staan voor jong en oud diverse doe- en beleefactiviteiten op het programma. Deze variëren van het uitvoeren van waterproefjes en het spelen van een waterspel tot een wandeling om spaarbekken de Lange Vlieter. Voor de kleinsten is een knutselhoek ingericht. Waterschap Limburg (WL) en WaterschapsBedrijf Limburg (WBL) presenteren als waterketenpartners activiteiten om meer te leren over de waterkringloop.

Om de kwaliteit van het kraanwater te borgen en het zuiveringsproces niet te verstoren, gelden strenge toegangseisen voor de WML Waterfabriek. Daarom is deze open dag voor besloten groepen bezoekers, die zich vooraf hebben aangemeld.

voor de vroege vogels is er een ochtendprogramma van 9.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma duurt van 13.00 tot 17.30 uur. Een aantal activiteiten, zoals de zogenaamde tablet-tour door de waterfabriek, dient apart vooraf te worden gereserveerd (één reservering per persoon/gezin). De overige activiteiten kunnen op de dag zelf worden gereserveerd.

Aanmelden voor WML’s Blauwe Ticket Dag kan via de website zolang er plaatsen beschikbaar zijn, op basis van maximaal zes personen per aanmelding. Deelname is gratis.