dierbaar

Je kunt Joepie uit Spanje halen, maar Spanje niet uit Joepie

Print
Je kunt Joepie uit Spanje halen, maar Spanje niet uit Joepie

„Joepie is geen schoonheid, maar voor ons perfect.” Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Yvonne Schmitz gaf Joepie een heerlijk thuis.

Joepie (15) komt uit een beroemd asiel, namelijk dat van Peter Koekenbakker die in Spanje zwerfhonden opving. Koekenbakker is onlangs overleden. Joepies Kerkraadse baasje Yvonne Schmitz: „Hij woog zeven kilo toen we hem afhaalden. Nu is hij dertien kilo, dat kan nog net. Ha, ha. Joepie is geen schoonheid, maar voor ons perfect.”

Bij een asielhond weet je nooit precies wat je in huis haalt, maar Joepie bleek een weliswaar wat angstige, maar heel vriendelijke en aanhankelijke hond te zijn. „Hij heeft nooit iets kapotgemaakt of stukgebeten.” En vanwege zijn geringe schofthoogte zwiept Joepie met zijn staart niet per ongeluk de koffiekopjes van de salontafel. „Dat vonden mijn man Hub en ik wel belangrijk.”

Voor hen is Joepie de ideale hond. „Vriendelijk voor bezoek, lief voor kinderen en een alleseter. Bananen, olijven, paprika, broccoli, andijvie en bonen. Het gaat er allemaal in!” Ook merk je aan Joepie duidelijk zijn Spaanse komaf. „Hij kan echt heerlijk een siësta houden. Dan slaapt hij zelfs door bovenop de centrifugerende wasmachine! En bij de eerste zonnestraal ligt hij in de tuin op zijn rug, heerlijk te bakken.”

INFO

meedoen?

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl