Hart voor Roerdalen zoekt vrijwilligers en houdt infoavond in Posterholt

Print
Hart voor Roerdalen zoekt vrijwilligers en houdt infoavond in Posterholt

Afbeelding: ING Image

Posterholt -

Hart voor Roerdalen is een systeem waarbij vrijwilligers snel en efficiënt hulp kunnen verlenen wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand. Donderdag 25 april is er een informatieavond over het initiatief bij Vurenhof in Posterholt. Aanvang om 20.00 uur.

„Hart voor Roerdalen bestaat uit twee netwerken. Het eerste wordt gevormd door vrijwilligers. Dit zijn mensen met een reanimatie- of AED-diploma, die weten hoe ze hulp kunnen bieden bij een hartstilstand. Het andere netwerk bestaat uit automatische externe defibrillatoren, AED’s, die zorgvuldig over de kernen van de gemeente Roerdalen zijn verspreid. Deze apparaten zijn nodig bij een reanimatie”, aldus een woordvoerster van Hart voor Roerdalen.

„Hart voor Roerdalen is een succes. Maar we zijn wel nog op zoek naar een aantal extra vrijwilligers die beschikken over een reanimatie- of AED-diploma. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat het netwerk goed verdeeld is over de hele gemeente. Wie nog geen diploma heeft, maar wel bereid is dit te halen, is eveneens welkom. In dat geval ontvangt men van de gemeente Roerdalen een bijdrage aan de opleidingskosten.”

Aanmelden voor de informatieavond, die op 25 april wordt gehouden bij Vurenhof aan de Vurensteeg 4 in Posterholt, kan via de website www.burgerhulpverleninglimburg.nl. Op deze website is eveneens meer informatie te vinden. Deelnemers aan de avond dienen hun identiteitsbewijs mee te nemen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Els Wolfs van de gemeente Roerdalen via tel. 0475-538 888.