Geen maatregelen tegen nieuwe lichtreclameborden in Venray

Print
Geen maatregelen tegen nieuwe lichtreclameborden in Venray

De klassieke reclameborden zijn welbekend in Venray. De nieuwe lichtborden roepen vragen op bij Venray Lokaal. Afbeelding: archief De Limburger/Vincent van den Hoogen

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De politieke partij Venray Lokaal is verrast door de nieuwe lichtreclames op en rond de singels in Venray. De borden met led-schermen zorgen volgens de partij voor hinder en lichtoverlast voor verkeersdeelnemers en omwonenden.

Wethouder Carla Brugman van Handhaving zegt geen actie te ondernemen. Voor de borden is door de gemeente zelf een vergunning afgegeven. Bovendien zijn er geen spelregels voor lichtintensiteit van reclameborden binnen de bebouwde kern en blijft de verkeersveiligheid op de Venrayse wegen wel degelijk gewaarborgd.

Omdat er mogelijk meer aanvragen voor borden kunnen binnenkomen en er gewerkt gaat worden aan een nieuw reclamebeleid in de gemeente, wil Brugman wel nader kijken hoe eventuele excessen uitgebannen of voorkomen kunnen worden.