Wielrennen

Samenwerking Boels Ladies Tour en Gennep wordt voortgezet

Print
Samenwerking Boels Ladies Tour en Gennep wordt voortgezet

De Boels Ladies Tour start en finisht op 5 september in Gennep. Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Gennep geeft de pretenties een wielrengemeente te zijn weer gestalte. De komende jaren slaat de er internationale etappewedstrijd Boels Ladies Tour werd de tenten op.

Hoewel het contract nog niet ondertekend is, staat vast dat de Niersstad tot en met 2021 etappeplaats is in de prestigieuze meerdaagse koers. Dit jaar is Gennep op donderdag 5 september start-, doorkomst- en finishplaats in de Boels Ladies Tour.

De enige Nederlandse etappekoers die is opgenomen in UCI Women’s World Tour wordt dit jaar van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september gereden.

Groeiende populariteit

Gennep is al voor vijfde keer etappeplaats in de Ladies Tour. Voor de nieuwe overeenkomst tast de gemeente dieper in de buidel dan voorheen. Werd voor de eerste jaren in totaal zo’n 35.000 euro betaald, nu kost het Gennep 25.000 euro per jaar om etappeplaats te zijn. Volgen burgemeester Peter de Koning is dat een gevolg van de groeiende populariteit van het vrouwen wielrennen. ,,We werden destijds gevraagd of we alsjeblieft etappeplaats wilden zijn. Tegenwoordig staan gemeenten in de rij.”

Volgens Peter de Koning kan het college de kosten goed verantwoorden. ,,De spin-off is zo groot. Bedrijven raken steeds meer geïnteresseerd om te participeren. Nee, de 25 duizend euro per jaar zijn het meer dan waard.”