Eerste Boek&Film-activiteit Bibliorura en ECI Cultuurfabriek

Print
Eerste Boek&Film-activiteit Bibliorura en ECI Cultuurfabriek

Afbeelding: Bibliorura

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De bibliotheekorganisatie Bibliorura en de ECI Cultuurfabriek gaan in de activiteit Boek&Film met twee bijeenkomsten de discussie over boekverfilmingen aan.

Tijdens een activiteit op 15 mei in de bibliotheek aan de Neerstraat in Roermond staat het boek ‘Als Beale Street kon praten’ van James Baldwin centraal. In 2018 is deze titel verfilmd als ‘If Beale Street Could Talk’ met KiKi Layne, Stephan James en Regina King in de hoofdrollen. Op 22 mei vindt bij de ECI Cultuurfabriek de vertoning van deze productie plaats, gevolgd door een bespreking van de film.

Het verhaal speelt zich af in het New Yorkse Harlem van 1970. Tish is zwanger van haar grote liefde Fonny, maar hij zit in de gevangenis. Hij is beschuldigd van verkrachting en opgepakt door een racistische agent. De families van Tish en Fonny doen er alles aan om zijn naam te zuiveren.

Deelname aan de boekbespreking is gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura. Niet-leden betalen 5 euro. De filmvertoning kost 9 euro. Deelnemers aan de boekbespreking ontvangen een kortingsbon ter waarde van 2 euro voor If Beale Street could talk. Aanmelden kan via de website van BiblioRura.