Venray lanceert internetvraagbaak over oorlogsherdenkingen en bevrijdingsfeesten

Print
Venray lanceert internetvraagbaak over oorlogsherdenkingen en bevrijdingsfeesten

Een inwoner van Venray deelt op de Overloonseweg appels uit aan de bevrijders. Afbeelding: Limburger.nl/boek Oorlog en Herstel in Noord-Limburg 1940-1950

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Venray lanceert volgende week de website Venray Vrijheid Verdraagzaamheid gelanceerd. De internetsite is volgens de gemeente de vraagbaak voor alle evenementen en activiteiten die in Venray plaatsvinden tussen nu en mei 2020 rondom de oorlog en de bevrijding.

Via een tijdbalk kunnen bezoekers de activiteitenprogramma’s van alle kernen raadplegen. Ook zijn er veel foto’s en aangrijpende verhalen over de oorlog en de bevrijding te vinden en is er informatie te vinden over de commissie die in Venray alle initiatieven coördineert en sponsoren van het project: de provincie Limburg, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Europe Remembers.

Subsidie

Tot slot is er op de website ook informatie te vinden over een subsidie die de gemeente Venray verleent voor goede initiatieven om stil te staan bij de oorlog of het vieren van de bevrijding. Tot half maart konden mensen hun plannen insturen om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit de pot van 25.000 euro. Van de 25 aanvragen zijn 21 initiatieven blij gemaakt met een bijdrage ter hoogte van maximaal de helft van hun begroting.

23 april

De website is vanaf 23 april in de lucht.