Nieuwe opnamefaciliteiten impuls voor Oefenbunker

Print
Nieuwe opnamefaciliteiten impuls voor Oefenbunker

Per jaar vinden zo’n 70 concerten plaats. Afbeelding: Oefenbunker Live

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De Oefenbunker in Landgraaf presenteert op woensdag 24 april nieuwe opnamefaciliteiten.

Tijdens de presentatie zullen diverse optredens van jong Parkstad poptalent de revue passeren, die meteen live worden opgenomen. Daarnaast is er gelegenheid om een kijkje te nemen in de nieuw ingerichte studio van de Oefenbunker, waar opnames gemaakt en gemixt kunnen worden. De avond is voor belangstellenden gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Opnametechniek

Voor veel beginnende artiesten is een goede (live) opname niet direct bereikbaar ondanks dat tegenwoordig veel met een pc mogelijk is. Je moet toch iets afweten van opnametechniek en de benodigde randapparatuur hebben. Vandaar dat een opnamefaciliteit perfect past in de activiteiten van de Oefenbunker die zich richt op talentontwikkeling in de breedste zin van het woord.

„Wij zijn erg blij dat het Rabobank Coöperatiefonds het mogelijk maakte de benodigde apparatuur aan te schaffen. Daarmee worden jonge artiesten in Parkstad in staat gesteld representatieve (live) opnames te maken en te (laten) mixen. Die kunnen ze gebruiken voor bijvoorbeeld pr- of oefendoeleinden. Reden voor de bank om een bijdrage te leveren is de functie van de Oefenbunker als creatieve broedplaats, waardoor het culturele klimaat in Parkstad versterkt wordt” laat het stichtingsbestuur weten.

Omlijsting

Na enkele maanden van voorbereiding is nu het officiële moment aangebroken om de apparatuur en mogelijkheden te presenteren en te demonstreren. De muzikale omlijsting van die avond wordt verzorgd door jonge muzikanten van The Key sessions, Purple Nature, Eva Kroezen (finalist Kunstbende) en 2Matter, die als eerste meteen een live opname krijgen van hun optreden. De avond wordt afgesloten door de jonge DJ Drssn, eveneens finalist Kunstbende.

De stichting Oefenbunker Live is de drijvende kracht achter de activiteiten in de Oefenbunker, een plek in Landgraaf waar jongeren en iets ouderen samen genieten van het actief bezig zijn met (pop)muziek. In de Oefenbunker kunnen jongeren muziek leren spelen, repeteren, het podium beklimmen of als vrijwilliger meewerken.

De Oefenbunker is een podium voor lokaal, regionaal, nationaal en internationaal talent. Jazz, punk, pop, dj of singer-songwriter, elke muzieksoort is hier op z’n plek en welkom. Zo’n 30 bands kruipen wekelijks in de repetitieruimtes en per jaar vinden zo’n 70 concerten plaats.