Westelijke Mijnstreek maakt zich op voor Koningsdag

Print
Westelijke Mijnstreek maakt zich op voor Koningsdag

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schinnen / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond -

Koningsdag wordt zaterdag volop gevierd in de Westelijke Mijnstreek. Een overzicht van enkele activiteiten in de regio.

Geleen

In het centrum van Geleen wordt de koningsmarkt gehouden. Omdat ook de weekmarkt doorgang vindt, zullen meer dan honderd kramen de Markt vullen. Met de geraniummarkt wordt het nieuw tuinseizoen ingeluid in de Annastraat en op de Rijksweg is een kindervrijmarkt met een ‘Fit & Fun Plaza’. In totaal zullen er vijftien kinderattracties staan voor jeugd in alle leeftijdscategorieën. Gedurende de dag zullen diverse Geleense verenigingen workshops en demonstraties geven op het gebied van dans en sport. Voor het oude stadhuis komt een podium te staan waar tussen 12.00 en 1.00 uur diverse singer-songwriters en bands zullen optreden. De dag wordt afgesloten met vuurwerk bij Glanerbrook.

Beek

Op Sportlandgoed De Haamen staat op Koningsdag de 15e editie van de QueensParade op het programma. Vanaf 13.00 uur worden er voor kinderen sport-clinics en workshops gehouden. Ook zijn er diverse optredens van K&G Leiden en zorgt Trio Paradise voor live muziek. De dag wordt om 22.30 uur afgesloten met vuurwerk.

Stein

In het Steinerbos zijn diverse activiteiten. Zo is er een vrijmarkt waar tweedehands spullen te koop zijn. Ook is er voor kinderen een stormbaan en kan er gespeeld worden in het speelbos. Bij goed weer kan er recreatief worden gezwommen. Ook in het winkelcentrum zullen tussen 10.00 en 15.00 uur verschillende activiteiten plaatsvinden. Kinderen kunnen zich hier laten schminken, er is een kindervrijmarkt en een springkussen.

Schinnen

Stichting ‘Sur Plu’ heeft in Schinnen een middag vol activiteiten georganiseerd. Tussen 13.30 en 14.00 uur wordt er verzameld en kunnen deelnemers zich inschrijven voor de versierde fietswedstrijd op het Schintalerplein. De fietsoptocht vertrekt om 14.00 uur naar basisschool St. Dionysius waar een vrijmarkt wordt gehouden, kinderen zich kunnen laten schminken en spelen op het springkussen. Ook worden hier de fietsen gejureerd en is er een prijsuitreiking.

Sittard

Door het historische centrum van Sittard trekt vanaf 14.00 uur de KoningsRun. Turnvereniging Swentibold komt in het BOSSpark langs om demo’s te geven en er is een springkussen. Tevens is er een barbecue die dit jaar wordt dit verzorgd door de Molukse gemeenschap en er zijn muzikale optredens. De middag start om 13.00 uur. De Oranjefeesten van Overhoven vinden tussen 10.30 en 14.00 uur plaats rondom Oos Kaar. Zo is er een optocht, tombola, spellencircuit, vrijmarkt, ballonnenclown en kan er geschminkt worden zijn er springkussens. In het Stadspark wordt het Parkfestival Sittard gehouden tussen 10.00 en 18.00 uur. Met een kinderrommelmarkt, muziek, spelletjes, sportieve activiteiten, een knutselstraat, schminktent en eten en drinken, is er voor elk wat wils.

Munstergeleen

Op het scoutingterrein kunnen liefhebbers tussen 11.00 en 16.00 uur boogschieten en is er een stormbaan, kabelbaan en kinderhoek.

Born

Tussen 11.00 en 16.00 uur is er een vrijmarkt en kinderspelen op de Markt in Born. Tevens kunnen kinderen zich laten schminken en is er een springkussen. Rond 18.00 uur maken Harmonie L’Union en Schutterij St. Martinus een rondgang.

Limbricht

Fietsers kunnen om 9.15 uur opstellen bij Achter de Hoven voor een fietstocht naar Kasteel Limbricht waar een vrijmarkt, knutsel- en muziekworkshops, springkussens en een tokkelbaan aanwezig zijn.

Buchten

Vanaf 13.15 uur start begeleiden de fanfare en schutterij schoolkinderen met versierde fietsen en stepjes door het dorp, waarna een aubade wordt gebracht en vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Op de markt starten vervolgens kinderspelen en de ballonnenwedstrijd.

Grevenbicht

In Oos Hoes zal Koninklijke Harmonie Aurora een Oranjeconcert geven onder leiding van Karen Janssen. De toegang is gratis.

Holtum

De Holtummer Markt vindt plaats tussen 10.00 en 12.00 uur. Ook is er een spellencircuit voor kinderen en een ballonnenwedstrijd.

Obbicht

Vanaf 15.00 uur is er een kinderoptocht met versierde fietsjes onder begeleiding van harmonie en schutterij.