Donald Duck blijft ‘gewoon’ op de mat vallen

Print
Donald Duck blijft ‘gewoon’ op de mat vallen

Afbeelding: ANP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Abonnees van Donald Duck en Libelle hoeven niet te vrezen dat de bladen niet meer op de mat vallen. Voor de drukker is faillissement aangevraagd maar de drukkerijen blijven voorlopig gewoon draaien, laat uitgever Sanoma weten.

De drukkerij, Roto Smeets Group, heeft Sanoma laten weten dat Donald Duck en Libelle voorlopig van de persen blijven rollen. Wat de plannen zijn als de onderneming definitief zijn deuren moet sluiten, kon een woordvoerster van Sanoma nog niet zeggen. ,,Maar wij geven de garantie dat die bladen gewoon blijven verschijnen, abonnees hoeven zich geen zorgen te maken.”

Lees ook: Eigenaar vraagt faillissement aan voor Roto Smeets

Eigenaar Circle Media Group vroeg dinsdag faillissement aan nadat het een dag eerder al uitstel van betaling aanvroeg voor de meeste van zijn Nederlandse drukkerijen, waaronder het ongeveer 800 medewerkers tellende Roto Smeets. De onderneming verkeert al langer in financiële problemen door een verslechtering van de markt voor grafisch werk.

Papierprijzen

,,Papierprijzen stegen terwijl onze volumes twee keer harder daalden dan het gemiddelde van de laatste jaren”, aldus de directeur van Roto Smeets. Een ingrijpende reorganisatie afgelopen najaar, waarbij 85 medewerkers hun baan verloren, mocht niet meer baten.

Op vaksites is te lezen dat ondertussen - buitenlandse - concurrenten aan het vissen zijn in het klantenbestand van Roto, dat publieksbladen als Libelle, Donald Duck, Veronica Magazine en VI drukt. In Deventer werken zo’n 400 mensen, in totaal werken op de drie locaties zo’n 800 mensen.