Kruisweg binnenstad Maastricht draagt door Hutschemakers geschilderde staties

Print
Kruisweg binnenstad Maastricht draagt door Hutschemakers geschilderde staties

Eén van de door Sjef Hutschemakers geschilderde staties die meegedragen wordt. Afbeelding: Stichting de Vief Köp

Sint Geertruid / Banholt / Maastricht / Itteren -

In de kruisweg op Goede Vrijdag door de binnenstad van Maastricht worden 15 schilderijen met staties van de in 2017 overleden Zuid-Limburgse kunstenaar Sjef Hutschemakers meegedragen.

De lijdende Christus was een belangrijk thema in het werk van Hutschemakers. Hij schilderde kruiswegstaties voor meerdere Limburgse kerken.

De kruisweg met de op doek geprinte staties start vrijdagavond om 20.00 uur vanuit de pandtuin van de Servaasbasiliek. Er is een stop met plechtigheid bij de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Afsluiting is in de Martinuskerk in Wyck waar mannenkoor ‘de Zaank oet Wiek’ zal zingen.

In de stoet lopen mee: de geestelijkheid van de beide basilieken en de St. Martinusparochie, de Baeker Kleppermen, Segura, harmonie St. Michael, harmonie KDO, het dragersgilde van St. Antonius, Reuzengilde Gigantius, de Stadsschutterij, de acolieten van de OLVrouwebasiliek, de broederschap van het Zwart Kruis van Wyck, de broederschap van St. Lambertus, het dragersgilde van het Zwart Kruis van Wyck en het beeld van de Zwarte Christus en de Trekkers.

De organisatie is in handen van stichting de Vief Köp.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen