Omnibus blikt terug op succesvolle Koningsspelen

Print
Omnibus blikt terug op succesvolle Koningsspelen

In het dorp konden de leerlingen dankzij de deelnemende verenigingen veel leuke spelervaringen opdoen. Afbeelding: openbare Jenaplanschool Omnibus

Baarlo -

De kinderen en teamleden van de openbare Jenaplanschool Omnibus in Baarlo openden op vrijdag 12 april de Koningsspelen dansend met de Pasapas richting het Koningsontbijt in de stamgroepen. De dag stond in het teken van verbinding.

Na het ontbijt bezochten de leerlingen in gemengde groepjes creatieve en sportieve activiteiten op diverse locaties in het dorp. Zo werd gevoetbald met VV Baarlo, getennist met LTC Tonido en gedanst met DeDe Dance. Bij MFC de Engelbewaarder deden ze spellen met de ouderen van de Dorps Dag Ontmoetingen. Ook kregen ze biljartles, deden ze bij de plaatselijke bibliotheek mee met spellen rondom de boeken, maakten ze spandoeken voor Kindervakantiewerk en ontwierpen ze ridderschilden voor de Kastelendag. Ook diverse leerlingen van het Blariacum verleenden hun medewerking door spelletjes te doen met de kinderen. De plaatselijke COOP zorgde tijdens de tocht voor een versnapering.