‘Leerlingen scholen Weert onnodig met de bus naar gymles’

Print
‘Leerlingen scholen Weert onnodig met de bus naar gymles’

Het Kennis- en Expertise Centrum in Weert heeft twee gymzalen met een aparte ingang. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De leerlingen van de basisscholen in Moesel en Graswinkel hoeven helemaal niet met de bus naar de gymles in andere wijken, maar kunnen gewoon terecht bij het Kennis- en Expertise Centrum (KEC) in Weert.

Dat zegt Matthieu Goedhart van de coöperatie KEC Weert. Volgens hem is er in de twee gymzalen van de nieuwe school aan de Beatrixlaan voldoende ruimte voor de kinderen van OBS De Graswinkel en de Brede School Moesel, maar zouden de roosters van de drie scholen op elkaar afgestemd moeten worden.

Niet blij

Eerder werd door de gemeente aangegeven dat er voor de twee scholen geen plaats zou zijn bij het KEC. De kinderen van OBS De Graswinkel gaan daarom sinds een aantal maanden met de bus naar Stramproy om te gymmen. De kinderen van Brede School Moesel gaan naar de gymzaal van het Bisschoppelijk College en de sporthal in Boshoven. Beide schooldirecteuren zijn daar niet blij mee. Tot voor kort konden beide scholen terecht bij sportzaal Microhal midden in de wijk Moesel. De gemeente wil de verouderde sporthal sluiten.

Gevolg is dat de leerlingen nu nog één keer per week gymles krijgen. Die duurt anderhalf uur. Daarvoor kregen ze twee gymlessen van drie kwartier per week.

Niet duidelijk

De verenigingen die in de avonduren gebruikmaken van de Microhal zouden medio maart verhuizen naar het KEC. Ze spelen en trainen er echter nog altijd. Waarom, is niet duidelijk. Volgens Goedhart heeft de gemeente de code en de sleutel van de gymzalen van het KEC gekregen, zodat deze er zonder problemen gebruik van zou kunnen maken. „Waarom dat niet gebeurt, weet ik écht niet”, stelt Goedhart.

Wethouder Tessa Geelen wil hierover niet meer kwijt dan „dat daarover gecommuniceerd wordt met de gebruikers van de Microhal”.

Marijn Braks, voorzitter van de Basketbal Academie Limburg (BAL), een van de gebruikers van de Microhal, geeft aan dat er nog geen overstemming is tussen de gemeente en het KEC.