Romige pasta met zalm

Pasta met roomkaas, spinazie en zalm

Print
Pasta met roomkaas, spinazie en zalm

Snel, makkelijk en gezond. Afbeelding: Jaimy van Dijke

Een klassieker, deze pasta met zalm en spinazie. De roomkaas maakt hem lekker smeuïg. En helemaal top: je hoeft voor dit recept geen keukenprinses te zijn.

Kruiden roomkaas is zooooo lekker bij pasta. Deze roomkaas is van Paturain en geschikt voor koken. Wat lekker aan deze variant is, is dat deze dus al kruiden heeft, voor extra smaak. De roomkaas zorgt voor een hele lekkere creamy saus. Deze is natuurlijk erg lekker bij de spinazie en zalm. Voor de spinazie kun je voor verse spinazie kiezen, maar je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken.

Zorg dat je de zalm aan de buitenkant een beetje krokant gebakken is, maar dat de zalm van binnen nog een beetje rosé is. Dat is mijn favoriete manier van de zalm bakken. Serveer voor iedereen een stukje zalm.

 

 

Pasta met roomkaas, spinazie en zalm

Voor vier personen

Bereidingsduur: 20 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

INGREDIËNTEN:

4 mootjes zalm

350 gr spaghetti (ik gebruik volkoren)

350 gr spinazie

1 bakje roomkaas Paturain cuisine kruiden á 185 gr

zout en peper

boter om in te bakken

 

 

Bereiding:

 

  • Breng het water aan de kook en voeg zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem een koekenpan en verhit een beetje boter hierin. Bak in dit pannetje de mootjes zalm. Doe dit op middelhoog vuur ongeveer vijf minuten en bak het vervolgens verder op een lagere temperatuur. Bak de zalm rosé.
  • Giet de pasta af. Verwarm de kruiden roomkaas in een pannetje en voeg hierbij de spinazie. Roer de spinazie door, tot deze geslonken is. Voeg vervolgens de pasta erdoorheen tot deze helemaal bedekt is met de roomkaas.
  • Serveer de pasta met de gebakken zalm en maak af met een beetje zwarte peper.

 

INFO

 

» Jaimy blogt op jaimyskitchen.nl