Freek de Jonge bij opening nieuwe kiosk in Weert

Print
Freek de Jonge bij opening nieuwe kiosk in Weert

Cabaretier Freek de Jonge opent de nieuwe kiosk aan het Sint Raphaëlpad in Weert. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Tussen de bomen die de storm van 10 maart hebben overleefd, is aan het Sint Raphaëlpad in Weert de nieuwe kiosk geopend in het bijzijn van onder meer cabaretier Freek de Jonge.

De kiosk kan als podium worden gebruikt maar is ook beschikbaar voor organisaties die er een evenement willen organiseren. Op de vloer van de kiosk is een groot schaakbord aangebracht waarmee met grote schaakstukken kan worden gespeeld.

Freek de Jonge bij opening nieuwe kiosk in Weert
Freek de Jonge in Weert. Foto: De Limburger

Het beheer van de kiosk is in handen van theater De Huiskamer. Op de zijkant van de kiosk staan spreuken van Albert Camus en Freek de Jonge. De laatste lichtte zijn spreuk ‘Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht’ bij de opening toe. Het is een regel uit het gedicht ‘Wees niet bang’ dat De Jonge in 2000 voor zijn dochter schreef toen het uitraakte met haar verkering. De Jonge was woensdag overigens niet toevallig in Weert of speciaal voor de opening van de kiosk, in het Munttheater speelt hij woensdagavond de voorstelling De Suppoost.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen