Koningsdagviering in Beegden

Print
Koningsdagviering in Beegden

Koningsdag 2019 wordt er net als voorgaande jaren weer een om te herinneren. Afbeelding: Frank Delissen / KVW Beegden

Beegden -

Stichting Kinderfeesten en Stichting Kindervakantiewerk hebben zaterdag 27 april een Koningsdagprogramma samengesteld. Alle peuters, kleuters en basisschoolleerlingen uit Beegden zijn welkom van 11.00 tot 14.00 uur.

De dag begint om 11.00 uur met het vertrek van de bonte stoet op het Dorpsplein/Kermisplein. Kinderen kunnen dan onder begeleiding van Harmonie Crescendo en Schutterij Sint Sebastianusgilde aansluiten met een vorstelijke uitdos of koninklijk versierde fiets, step of ander voertuig.

De route loopt via de Veldstraat, Duinenberg, Bosveld, Bosstraat en Leukenstraat naar Gemeenschapshuis ’t Leuke. Daar wordt voor de Koninklijke deelnemers het defilé afgenomen waarbij de mooiste versier- en verkleedcreaties kans maken op een cadeaubon.

De viering wordt geopend met Pasapas - het Koningsspelenlied van 2019. Alle deelnemers ontvangen een stempelkaart om op de grasvelden rond het gemeenschapshuis, op het achterterras en in de grote zaal een spellencircuit te doorlopen. Kinderen kunnen zich laten schminken en ontvangen een bon voor een broodje knak, een beker (o)ranja en een ijsje.

Bij inlevering van de stempelkaart ontvangt iedereen een leuke attentie. Per schoolgroep worden de beste scores beloond met een cadeaubon. Inwoners zijn van harte uitgenodigd de vlag uit te hangen of een kijkje of drankje te komen nemen in Gemeenschapshuis ’t Leuke.