Hondenbezitters Weert moeten nog wachten op omheinde ravotterreinen

Print
Hondenbezitters Weert moeten nog wachten op omheinde ravotterreinen

Nog geen besluit over omheining ravotterreinen. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Hondenbezitters in Weert zullen nog minstens een maand moeten wachten voordat ze duidelijkheid krijgen over de omheining van de ravotterreinen van hun viervoeter.

De Fractie Goubet-Duijsters (FGD) en DUS Weert stelden woensdagavond voor in elke wijk en dorp van Weert een omheind ravotterrein voor honden te realiseren. Dat zou 5400 euro per terrein gaan kosten.

Volgens beide partijen kunnen loslopende honden bij de ravotterreinen plotseling de straat op rennen, omdat er geen hek omheen staat. Dat kan leiden tot verkeersgevaarlijke situaties, zeggen ze. Hondenbezitters zouden daardoor kiezen voor speelterreintjes voor kinderen om hun viervoeter uit te laten.

De kosten voor de omheining kunnen betaald worden uit de opbrengst van de hondenbelasting, vinden FGD en DUS. „Hondenbezitters zien van die belasting in de praktijk weinig terug”, aldus Karin Duijsters van FGD.

Het voorstel van FGD en DUS haalde het niet. De overige partijen wilden eerst kijken hoe de omheiningen betaald zouden kunnen worden. Daarbij gaat het om ruim tachtigduizend euro. De gemeenteraad wil komende maand opnieuw praten over het voorstel, als de financiële mogelijkheden van de gemeente voor volgend jaar besproken worden.