Gesprek COA en Weert: geen voortzetting contract asielzoekerscentrum

Print
Gesprek COA en Weert: geen voortzetting contract asielzoekerscentrum

Het asielzoekerscentrum in Weert werd in 2015 geopend. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Weert zal het contract met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor het asielzoekerscentrum aan de Kazernelaan niet verlengen.

Dat meldt burgemeester Jos Heijmans naar aanleiding van het bezoek van de nieuwe bestuursvoorzitter van het COA, Milo Schoenmaker, aan Weert.

„In dat kennismakingsgesprek kwam een drietal onderwerpen aan de orde”, aldus Heijmans. „Dat er een evaluatie komt van de periode 2015 - 2020, de procedure voor het afbouwen van het azc in Weert en dat er na de vakantie een gesprek komt tussen COA en het complete college van burgemeester en wethouders over de overeenkomst voor het azc. Voor ons is dat in ieder geval geen aanleiding om over een nieuw contract voor het asielzoekerscentrum te praten.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen