Smartlappen en veentocht bij De Pelen

Print
Smartlappen en veentocht bij De Pelen

‘De Lollypops’ zingen smartlappen op het Peelpodium. Afbeelding: Fotografie Jan Meeuws

Ospeldijk -

Op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen vindt zondag 28 april een optreden plaats van smartlappenduo ‘De Lollypops’. Voor de wandelliefhebber is er die dag de maandelijkse Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De twee zussen Jet en José Meeuws zongen samen in een koor. Dat vonden ze gezellig en leuk, maar ze waren toch op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vonden ze tijdens het jaarlijkse terugkerende smartlappenfestival ’n Aovund um te schruwe’ in hun woonplaats Someren. Ze trokken de stoute schoenen aan en wonnen de eerste prijs. Smartlappen werden uitgebreid met andere Nederlandse liedjes, voornamelijk uit hun jeugd, de jaren ’60 en ’70. Inmiddels heeft het duo naam gemaakt in de streek en treden ze regelmatig op bij feesten en partijen in de Peelstreek. Op zondag 28 april staan ze, inmiddels voor de derde keer, in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium.

Voor de wandelliefhebber is er de maandelijkse Verrassende Veentocht. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je tegenkomt. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De route is 8 kilometer lang. Deelname kost tien euro, inclusief koffie en vlaai in de Peelboerderij. Reserveren kan hier.