Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Deze bitterballen komen als beste uit de test

Deze bitterballen komen als beste uit de test

Afbeelding: Shutterstock

GETEST - Van vrijmibo tot verjaardagsfeest en van voetbalkantine tot vergadering: de bitterbal is een allemansvriend. Ons panel proeft zeven varianten voor in de oven of airfryer.

Bitterballen zijn bij uitstek zo’n snack om achteloos weg te snaaien. Pas wanneer iemand de paneermeeljas ‘chapelure’ noemt en de ragoutvulling ‘salpicon’ besef je dat het voor sommigen bloed- serieuze business is.

Het is de woordkeuze van onze panelleden, vier liefhebbers van de betere bal. Vergis je niet: dit zijn geen stugge snackpuriteinen, maar culinaire hoogvliegers met de blik op de toekomst. Kookkunstenaar Thorwald Voss pioniert als Chef Thor met wereldse bitterballen vol Thaise kokoscurry ...