UWV

Minder WW’ers in Limburg, overvloedig veel vacatures in horeca

Print
Minder WW’ers in Limburg, overvloedig veel vacatures in horeca

Afbeelding: ANP

Sittard -

Het aantal WW’ers in Limburg blijft dalen.

Afgelopen maand zakte in de provincie het aantal uitkeringen aan werklozen met 1,8 procent in vergelijking met februari. In maart ontvingen 18.050 Limburgers WW.

Dit meldt uitkeringsinstantie UWV in een overzicht. De Limburgse daling van 1,8 procent houdt nagenoeg gelijke tred met de landelijke afname van WW-uitkeringen (-2,2 procent). In vergelijking met maart 2018 presteerde Limburg echter minder sterk dan het landelijke gemiddelde. In Nederland daalde in die periode het aantal WW-uitkeringen met 18,2 procent, tegen 14 procent in Limburg.

Het aantal mensen met een WW-uitkeringen in Limburg was in maart met 3,2 procent sowieso hoger dan landelijk (2,9 procent). UWV tekent hierbij aan dat Limburg gevoeliger is voor seizoensinvloeden dan elders. Dit omdat er relatief veel wordt gewerkt in de landbouw en ook in de horeca, die deels drijft op toerisme.

UWV constateert verder dat het aantal horecabanen in Limburg snel stijgt, vacatures die de werkgevers moeilijk kunnen invullen: de horeca in Limburg bood in 2018 ruim 3000 banen aan medewerkers in de bediening en aan koks.

Bekijk het kaartje: