Sport en muziek hoofdingrediënten van Koningsdag

Print
Sport en muziek hoofdingrediënten van Koningsdag

Koningsdag wordt ook dit jaar weer uitbundig gevierd. Afbeelding: Fotopersbureau Image Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Maastricht viert Koningsdag met een gevarieerd programma voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur in de ochtend beginnen de activiteiten op diverse plekken in de stad. De dag wordt afgesloten met een vuurwerk om 22.00 uur.

Het programma van Koningsdag, zaterdag 27 april, begint met een dienst in de Sint Janskerk om 10.00 uur. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door Koninklijke harmonie Ster van Maastricht en Koninklijk Caeciliakoor Heer Maastricht. Organist is Klaas Remerie. Voorgangers zijn pastoor Honings en drs. Bijleveld. Om 11.30 is er op het Vrijthof een buitengewone vlaggenparade.

Vanaf 12.30 tot 17.00 uur is er een kindermuziekprogramma op het Vrijthof, de presentatie is in handen van Dyanne Sleijpen. Er zijn optredens van Dansschool Reality, The Detain, Dyanne Sleijpen & Band en popband Let’s Go Bananas.

Er zijn ook sport- en spelactiviteiten. Zo kunnen bezoekers kennismaken met gevechtsdans, is er een parcours voor mountainbikes, kunnen kinderen penalty schieten en deelnemen aan boarding soccer. Dit is slechts een greep uit de activiteiten. Om 22.00 uur is er vanaf de Griend vuurwerk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen