Winkels

Doorstart voor kledingketen CoolCat

Print
Doorstart voor kledingketen CoolCat

Het filiaal van CoolCat in Weert. Afbeelding: John Peters

Altweerterheide / Laar / Weert / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Kledingwinkelketen CoolCat maakt in Nederland een doorstart onder de vleugels van Retail Beheer, de eigenaar van modeketen America Today.

Hoeveel van de tachtig winkels van het failliete CoolCat precies verdergaan is nog niet duidelijk. Daarover gaat de nieuwe eigenaar komende tijd gesprekken voeren met de verhuurders van de panden.

In de acht Limburgse vestigingen van CoolCat dreigden door het bankroet in totaal 66 medewerkers hun baan te verliezen, van wie 36 mensen met een vaste aanstelling en 36 collega’s met een flexbaan. CoolCat runde filialen in Weert, Roermond, Heerlen, Maastricht, Sittard en Venlo. In de laatste twee steden deed het bedrijf ook het licht uit in zijn zogeheten stuntwinkels.

De verkoop van kleding van het merk CoolCat wordt in april nog door de curator voortgezet vanuit de huidige winkels. Retail Beheer benadrukt dat de webwinkel actief blijft en dat online een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe strategie.