Lekker voor Pasen: brunchequiche met romanesco en twee soorten geitenkaas

Print

Binnen een kwartiertje staat dit lekkers in de oven. Voor bij de Paasbrunch, of om op een zaterdag eens lekker makkelijk te doen. Afbeelding: Studio Philippi

Met koelvers croissantdeeg uit een blikje schuif je deze brunchquiche in een kwartiertje in de oven. Romanesco is de groene torentjesbloemkool, die je ook kunt vervangen door broccoli of stukjes aspergebroccoli of groene asperges.

Brunchquiche met romanesco en twee soorten geitenkaas
Voor 6 personen
Bereiden: 15 minuten
Oven: 30 minuten

Ingrediënten
- ½ romanesco, in roosjes
- 1 blik koelvers croissantdeeg (240 gram)
- 3 eieren
- 150 gram verse geitenroomkaas
- 100 gram belegen geitenkaas, geraspt
- 3-4 takjes kervel, grofgehakt

Nodig
- ingevette taartvorm (10 x 34 cm)

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de romanescoroosjes in water met zout in 5 minuten beetgaar. 
Rol intussen de lap croissantdeeg af en bekleed er de vorm mee.
Druk de deegnaden goed dicht. Klop de eieren los met de roomkaas. Schep er de geraspte kaas, de kervel en zout en peper naar smaak door. Schenk het eimengsel op de deegbodem. Verdeel de romanesco erover.

Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de quiche in repen en strooi er nog wat extra kervel over.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi