Toeristische bedrijven gaan samen personeel ‘lokken’

Print
Toeristische bedrijven gaan samen personeel ‘lokken’

Horecabedrijven, zoals het ABC-restaurant in Sevenum, zoeken medewerkers. Afbeelding: Lë Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Ze hebben nog honderden medewerkers nodig, De Schatberg en Toverland in Sevenum, het Equestrian in Kronenberg en de twee Center Parcs in America. Weekendhulpen, vaste krachten en flexwerkers; alle dienstroosters vertonen gaten. Een banenmarkt moet nieuwe mensen lokken.

De grote recreatiebedrijven van De Peelbergen, de toeristische zone van Horst aan de Maas, bundelen op vier mei voor het eerst hun krachten. Tijdens een banenmarkt in het ABC-restaurant bij De Schatberg proberen deze bedrijven zo veel mogelijk nieuwe medewerkers voor zich te winnen, vertelt Kees Luijbregts van Center Parcs.

Dezelfde vijver

„Voor een deel vissen we in dezelfde vijver als het gaat om medewerkers”, zegt Luijbergts. „Maar we zijn geen concurrenten van elkaar. We kiezen voor samenwerking. Tijdens de banenmarkt laten we mensen zien hoe leuk het is om in de recreatieve sector te werken en dat er bij al onze bedrijven veel mogelijkheden zijn om door te groeien. We hebben bijbanen voor studerende jongeren, vaste banen voor alle leeftijden en flexcontracten voor wie wil. Daarnaast zijn er vacatures voor functies waar misschien niet iedereen meteen aan denkt.”

Voorbeelden daarvan zijn onder meer badmeesters, leidinggevenden, kinderanimatie, parcourshulpen voor paardrijwedstrijden, entertainers, onderhoudsmonteurs, groenvoorziening, begeleiders voor een ponyvakantie en medewerkers voor speeltuinen of lasergame. Luijbergts: „Uiteraard zoeken we ook schoonmakers. Alleen al in onze parken staan 1121 huisjes die schoongemaakt moeten worden.” Ook om horecapersoneel zitten alle bedrijven dringend verlegen.

De banenmarkt is op zaterdag 4 mei in het ABC-restaurant Sevenum tussen 11.00 en 15.00 uur. Van tevoren aanmelden is nodig. Dat kan hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen