Eerste namen vernieuwd Zoks Festival bekend

Print
Eerste namen vernieuwd Zoks Festival bekend

This is Jackson dit jaar op het Zoks Festival. Afbeelding: Via Zoks Festival

Blerick / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Arcen -

De eerste acht namen van het vernieuwde Zoks Festival in Blerick zijn bekend. Het tweedaags festival maakte recent bekend voortaan geen grote, dure acts meer de contracteren zoals in het verleden Sweet en Level 42. In totaal zullen dit jaar 21 bands optreden.

Blues, rock, bluegrass, ska, pop en roots zijn de muziekstijlen van de eerste acht bekend gemaakte bands. Het zijn The Hackensaw Boys uit West-Virginia. Ze staan volgens de Zoks-organisatie al jaren bekend om opzwepende live shows, waarbij viool, banjo, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas niet ontbreken. De Engelse band Praying Mantis werd in 1973 in Londen gevormd en maakte samen met legendarische bands als Iron Maiden, Def Leppard en Motörhead deel uit van de New Wave of British Heavy Metal.

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat hij overleed, Michael Jackson. Sinds de documentaire over zijn seksverleden met kinderen, is de discussie over Jackson opgelaaid. De band This is Jackson is volgens het Zoks geen eerbetoon aan de persoon Michael Jackson, maar wel een hommage aan zijn legendarische muziek en dansmoves.

Verder treden op Bloyatop (rock), The Dawn Brothers (roots), Stompin’ Grounds (bluesrock) en Lörk, nieuwe Nederlandstalige reggae/ska band. Het Zoks Festival is op 29 en 30 juni op het Lambertusplein in Blerick.