Beweegweken in Ell

Print
Beweegweken in Ell

Rust roest, dus beweeg mee... Afbeelding: seniorenvereniging Ell

Ell -

Dit jaar herdenkt de Seniorenvereniging Ell dat zij zestig jaar geleden is opgericht. Om dit feit te vieren zijn er iedere maand, met uitzondering van de vakantiemaanden juli en augustus, een aantal jubileumactiviteiten. In de maand mei staat bewegen centraal.

Het aanbod van activiteiten rondom de beweegweken staat in een flyer, die de inwoners van Ell binnenkort in hun brievenbus kunnen vinden. Zo is er een keuze uit een korte of een lange wandeling. Ook kan men mee met een tweetal fietstochten die wisselend van lengte zijn en op verschillende data plaatsvinden. Op 17 mei is er een tweetal workshops. Moniek Kwaspen is cesartherapeute (houdingstherapie). Zij geeft een beweegles ‘gezond ouder worden’. Hierin geeft zij aan wat de mogelijkheden zijn om te blijven bewegen, ook als we ouder worden. Wilma Caelen laat deelnemers aansluitend kennismaken met een aantal dansen, zoals zit-dans, volksdans en line dance. Op 22 mei kunnen groepen enkele sporten in Ell bekijken en/of beoefenen. Gestart wordt op drie verschillende locaties; koersballen (Ellenhof), Beugelen (beugelbaan) of handboogschieten (Bachelorclub). Op elke locatie is een leider aanwezig om uit te leggen hoe het spel in elkaar zit. Dansschool Judith’s Dance Point uit Weert laat op 25 mei iedereen kennismaken met een drietal dansen; wals, foxtrot en line dance. Aansluitend worden de beweegweken afgesloten met een samenzijn. Peter Soloh (Peter Schreurs van de voormalige Classics) speelt daarbij muziek uit de jaren ‘50 en ‘60. Deelname aan alle activiteiten is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie is hier te vinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen