‘Limburger voelt zich het vaakst onveilig in verkeer’

Print
‘Limburger voelt zich het vaakst onveilig in verkeer’

Afbeelding: iStock

Bijna 15 procent van de Limburgers voelt zich vaak onveilig in het verkeer. Landelijk ligt dat cijfer op ruim 9 procent.

Dat blijkt uit enquête-onderzoek van Kieskompas in opdracht van LocalFocus. Van alle provincies geven inwoners van Limburg het vaakst aan dat ze zich geregeld onveilig voelen in het verkeer. 24, 1 procent zegt zich soms onveilig te voelen en meer dan 60 procent geeft aan zich zelden of nooit onveilig te voelen.

Na Limburg is Zuid-Holland de provincie met de grootste groep mensen die zich vaak onveilig voelt. In Drenthe is deze groep het kleinst. In Flevoland is de groep die zich zelden of nooit onveilig voelt het grootst.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrouwen zich vaker onveilig voelen dan mannen. Ook naarmate de leeftijd toeneemt, voelen mensen zich minder op hun gemak.

Donderdag bleek uit cijfers van het CBS dat het aantal verkeersdoden afgelopen jaar in Limburg met ruim een kwart is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal kwamen 58 mensen om in het verkeer in 2018.

Lees ook: Aantal verkeersdoden rijst de pan uit: experts willen geld voor meer veiligheid

Kieskompas ondervroeg voor dit onderzoek 8600 Nederlanders van achttien jaar of ouder.