Volop activiteiten tijdens koningsdag in Kerkrade en Simpelveld

Print
Volop activiteiten tijdens koningsdag in Kerkrade en Simpelveld

Oranje boven. Afbeelding: John Peters

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Koningsdag, op zaterdag 27 april, staat bol van de activiteiten. In hartje Kerkrade zijn bovendien de winkels van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Ook in Simpelveld en Bocholtz is volop vertier.

Het officiële gedeelte zal zich afspelen in de St. Lambertuskerk en het raadhuis. Om 9.30 uur begint de oecumenische dienst in de dekenale St. Lambertuskerk in Kerkrade Centrum, met medewerking van Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, Orkest van de Politie Reservisten Kerkrade /Parkstad.

Om 10.45 uur is het vlaghijsen bij het gemeentehuis aan de Markt. Gevolgd rond 11.00 uur door de ontvangst van de gedecoreerden door het gemeentebestuur in het stadhuis. De muzikale afsluiting van koningsdag begint ’s avond om 20.00 uur in HuB Theater Kerkrade. Daar verzorgt Harmonie St. Jozef Kaalheide het traditionele Oranjeconcert.

In het centrum zal wederom een kindervrijmarkt plaatsvinden in de Hoofdstraat, met allerhande activiteiten en kinderspelen. Nieuw in 2019 is de samenwerking met de Kerkraadse Muziek- en Dansschool. Op de Markt zijn demonstraties van sportverenigingen en de scouting. Er zijn breakdance-demonstraties, er is een voetbalspel en de DJ Riley zorgt voor muziek.

Eygelshoven

Vanaf 13.30 uur start de koningsdagviering bij het gebouw van scouting Eygelshoven (Anselderlaan) met onder andere Zumba, de Kids-spelen party en tal van attracties en voorstellingen. De jeugd kan genieten van de draaimolen, de springkussens, een klimmuur en het poppentheater voor de allerkleinsten en er is een barbecue. Omstreeks 16.00 uur is er een roofvogelshow. Koningsdag wordt knallend afgesloten met traditioneel vuurwerk op het naastgelegen LHC-terrein.

Simpelveld

Het Oranje Comité Simpelveld houdt op 27 april samen met het jeugdcentrum de Toekomst voor alle kinderen uit Simpelveld Koningsdag in het jeugdcentrum Simpelveld. Het programma van die middag ziet er als volgt uit: 14.00 uur, jeugdcentrum. Oudhollandse spelen, carrousel, schminken, ballonnenclown, huifkartocht, springkussen (groot en klein), gezellige muziek. Tijdens deze activiteiten wordt de Irmstraat gedeeltelijk afgezet. Om 17.00 uur is een optocht door Simpelveld met door de kinderen versierde fietsen of step.

Bocholtz viert zoals gebruikelijk koningsdag in de Pastoor Neujeanstraat. Dit keer is ook een tombola. Direct bij de opening om 13.00 uur worden de loten verzameld en om 13.15 uur volgt de trekking. De winnaar maakt aansluitend een spectaculaire rit in een Ferrari. Koningsdag en spelen horen bij elkaar. Kinderen kunnen van 13.30 tot 17.00 uur naar hartenlust gebruikmaken van de aanwezige spellen.