Volop activiteiten tijdens Koningsdag in Landgraaf en omgeving

Print
Volop activiteiten tijdens Koningsdag in Landgraaf en omgeving

Oranje boven. Afbeelding: John Peters

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Tijdens Koningsdag, op 27 april, valt weer veel te beleven in Landgraaf en elders in Parkstad. Zo zijn er publieksevenementen in Ubach over Worms en Schaesberg.

De Koningsparkdag is in Park ter Waerden aan de Sportlaan 1. Zaterdag zijn van 13.30 tot 17.00 uur diverse activiteiten zoals een spellenparcours, sport en ‘verkleden’. Muziek is er van de band Yesterday.

Braderie

Schaesberg is het decor van de jaarlijkse De Koningsdagbraderie. Die speelt zich voornamelijk af op de Markt en in de Hoofdstraat, Streeperstraat, Kerkplein en Ruiterstraat. Naast de vele kramen is er ook Het Sjeeter King Fest 2019. Deze tweede editie vindt plaats in samenwerking met Ondernemersvereniging Schaesberg en Stichting Evenementen Schaesberg. Dit is een muzikale dag met heerlijk eten en drinken op de Markt. De line-up bestaat uit DJ Maikel, The Atomic 4 (50’s Rockabilly) en Riptide (rock coverband). De toegang is gratis.

Op 27 april is verder Magische 30 in Speeltuin ’t Eikhoorntje, Galerij 2A en de fietstocht/opening speeltuin Lauradorp aan de Salesianenstraat.

Oranjefans kunnen trouwens al op vrijdag 26 april beginnen met feesten. Tijdens de Koningsnacht op vrijdag 26 april wordt in Heerlen-Centrum rond de klok van 19.00 uur gestart met het programma. Allround feest DJ Kevin S neemt zowel de opening als de pauzes voor zijn rekening. De avond wordt na de opening vervolgd door feestband Tonca. Het slotakkoord is voor ‘de Limburgse’ And’re Hazes.

Eygelshoven

Bij de buren in Eygelshoven start vanaf 13.30 uur de koningsdagviering bij het gebouw van scouting Eygelshoven (Anselderlaan) met onder andere Zumba, de Kids-spelen party en tal van attracties en voorstellingen. De jeugd kan genieten van de draaimolen, de springkussens, een klimmuur en het poppentheater voor de allerkleinsten en er is een barbecue. Omstreeks 16.00 uur is er een roofvogelshow. Koningsdag wordt knallend afgesloten met traditioneel vuurwerk op het naastgelegen LHC-terrein.

Liefhebbers van moderne en klassieke muziek kunnen ’s avond om 20.00 uur terecht in HuB Theater Kerkrade. Daar verzorgt Harmonie St. Jozef Kaalheide het traditionele Oranjeconcert. Het orkest, voor de laatste keer onder leiding van Björn Bus, heeft gekozen voor een gevarieerd programma. Onder andere staat Desert Storm geprogrammeerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen