Volop activiteiten in de regio tijdens Koningsdag

Print
Volop activiteiten in de regio tijdens Koningsdag

Oranje boven. Afbeelding: John Peters

Brunssum / Schinveld -

In de regio Parkstad zijn volop activiteiten tijdens Koningsdag. Zo ook in Treebeek. Daar begint op 27 april om 10.15 uur een aubade op het Engerplein. Vervolgens is een rondwandeling met versierde fietsen door Treebeek en van 11.00 tot 15.00 uur zijn diverse activiteiten in en rondom de speeltuin in Treebeek. De toegang gratis. Er is tevens een vrijmarkt.

Tussen 9.30 en 10.00 uur verzamelen de deelnemers zich met versierde fietsen bij het Orionplein in Brunssum. Van daaruit is een wandeling naar het Engerplein. Daar zorgen fanfare Harpe Davids en Christelijke Harmonie de Bazuin voor de muzikale invulling. Na de een korte wandeling beginnen om 11.00 uur de feestelijkheden bij de speeltuin in Treebeek

Oranjebraderie

De Oranjebraderie is van 10.00 tot 17.00 uur in de Rumpenerstraat, op het Lindeplein en in de Kerkstraat. Deze is met kindervrijmarkt, terrassen, standwerkers, kindervermaak en foodtrucks. Ook de winkels zijn open. Er worden weer vele duizenden bezoekers verwacht.

Schinveld

Traditioneel houdt het Oranje Comité Schinveld op zaterdag 27 april 2019 een Spel- en Knutselmiddag. Deze wordt uitgebreid met een Kindervrijmarkt. Deze is net als de Spel- en Knutselmiddag in Speeltuin De Breukberg in Schinveld. De markt is bedoeld voor kinderen tot en met 15 jaar, niet voor volwassenen en commerciële bedrijfjes. De markt duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kinderen die willen deelnemen aan de kindervrijmarkt kunnen zich hiervoor aanmelden bij Christa de Best, telefoonnummer: 06-10819577.

Koningsnacht

Oranjefans kunnen trouwens al op vrijdag 26 april beginnen met feesten. Tijdens de Koningsnacht op vrijdag 26 april wordt in Heerlen-Centrum rond de klok van 19.00 uur gestart met het programma. Allround feest DJ Kevin S neemt zowel de opening als de pauzes voor zijn rekening. De avond wordt na de opening vervolgd door feestband Tonca. Het slotakkoord is voor ‘de Limburgse’ And’re Hazes.

In Hoensbroek is ook een koningsdagfestival. Pop en rock wisselen elkaar af met smartlappen en levensliederen. Het wordt een beetje ‘Oktoberfest’ aan het begin van de avond. Ook dit jaar is een vrijmarkt in Gebrook. Dit jaar zal ook op het Gebrookerplein weer verschillende oldtimers en custom cars te vinden zijn.