Rotondes voor betere ontsluiting bedrijventerrein Zevenellen

Print
Rotondes voor betere ontsluiting bedrijventerrein Zevenellen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Buggenum -

Om bedrijventerrein Zevenellen bij Buggenum beter bereikbaar te maken, wil de gemeente Leudal twee rotondes aanleggen op de Roermondseweg.

Om te kijken hoe het bedrijventerrein in de toekomst beter ontsloten kan worden heeft de gemeente Leudal verkeersonderzoek laten uitvoeren. Daaruit komt naar voren dat de aanleg van twee rotondes de voorkeur heeft. Op die manier kan de toename van het verkeer die wordt verwacht bij de invulling van bedrijventerrein Zevenellen in de toekomst het beste worden afgewikkeld.

Het plan is om een rotonde aan te leggen aan de noordkant, bij de aansluiting van de Roermondseweg met de Berikstraat. Aan de zuidkant zou op de Roermondseweg een rotonde moeten komen iets voorbij de aansluiting met de Broekweg (zie kaartje).

Rotondes voor betere ontsluiting bedrijventerrein Zevenellen
De rode cirkels geven aan waar de rotondes zijn voorzien om in de toekomst Zevenellen beter te ontsluiten. Foto: Google Maps/De Limburger

Kosten

Kosten voor de aanleg van de rotondes bedraagt zo’n miljoen euro, waarvan de gemeente tweederde zal betalen en de grondeigenaren van Zevenellen eenderde. De gemeente hoopt daarnaast nog aanspraak te kunnen maken op 175.000 euro van de provincie. Aanleg van de rotondes is voorzien in 2020 en 2021. Voordat de aanleg definitief wordt zal er eerst nog een bewonersbijeenkomst worden georganiseerd. Wanneer die plaats zal vinden is nog onbekend.