Grandorse Horse Trials: cross met paarden en pony’s

Print
Grandorse Horse Trials: cross met paarden en pony’s

De Grandorse Horse Trials staan de eerste twee weekenden van mei weer op het programma in Kronenberg. Afbeelding: Ruud Pruijsten

Kronenberg -

Op het terrein van Grandorse, naast Equestrian Centre de Peelbergen aan de Peelstraat in Kronenberg vinden in de weekenden 3 tot en met 5 en 11 en 12 mei weer de Grandorse Horse Trials plaats. In het eerste weekend worden internationale (CCI2*-S en CCI3*-S) en nationale crosswedstrijden voor paarden en pony’s verreden. Het tweede weekend komen de regionale deelnemers aan de start.

Terwijl deelnemers zich een weg door het parcours crossen door veld en bos over onder andere boomstammen, sloten en waterpartijen, kunnen bezoekers het parcours volgen via een wandeling. Het evenement in Kronenberg behoort volgens de organisatie inmiddels tot de top 6 van de Nederlandse paardensport. Eventing- en paardenliefhebbers, maar vooral ook dagjesmensen, kunnen naast de cross genieten van de vele nevenactiviteiten. Het definitieve programma, inclusief nevenactiviteiten, staat vanaf 20 april op de website www.grandorsehorsetrials.nl Het evenement is gratis te bezoeken.

Tijdens Grandorse Horse Trials kunnen deelnemers punten verdienen voor de Bavaria Eventing Trophy. Deze bestaat uit vijf eventingwedstrijden in de landelijke klassen B, L en M. De vier beste resultaten tellen en bepalen de winnaar aan het einde van het seizoen. Deze ontvangt een geldbedrag en diverse aanvullende prijzen. Deelname aan de trofee stimuleert eventingtalent om zich te ontplooien.