GTST maakt eerste Instagramsoap, met rol voor Ferry Doedens

Print
GTST maakt eerste Instagramsoap, met rol voor Ferry Doedens

Ferry Doedens speelt Lucas Sanders. Afbeelding: ANP

Ubersoap Goede Tijden Slechte Tijden gaat proberen kijkers te veroveren via Instagram. Daarmee is GTST de eerste Nederlandse serie die voor Instagram Stories een verhaal heeft ontwikkeld. Valentijns vlucht is vanaf eind deze maand vier weken lang iedere werkdag te volgen op het account van de soap.

,,Veel van onze jonge fans zitten op Instagram en met GTST Stories bieden we hen de mogelijkheid om de hele dag GTST te beleven. Het GTST Instagramaccount groeit dagelijks en deze fans willen we graag bedienen met content die past bij dit platform en de doelgroep”, schrijft producent Rohan Gottschalk in een verklaring. De producent schrijft ook dat de stories anders zijn dan de verhalen op televisie. ,,Ze zijn snel en op een andere manier gedraaid, waardoor de kijker het verhaal ook anders beleeft.’’

Lees ook: De tijd van onbezorgdheid is voorbij voor moedersoap GTST

GTST verloor in vier jaar tijd zo’n 800.000 kijkers. Gottschalk erkende onlangs dat het tv-landschap verandert en jongeren steeds vaker via online platformen kijken, op momenten dat het hen uitkomt. De makers van de soap zijn dan ook constant op zoek naar welke kant ze opgaan. ,, Wij moeten bewaken dat de serie herkenbaar en invoelbaar blijft. Hoe ridicuul de verhaallijnen ook kunnen zijn, want dat kennen we ook van GTST. Dat is niet per se altijd iets slechts. Zolang het maar waarachtig is’’, aldus de producent tegen het AD.

Valentijns vlucht wordt vanaf 29 april iedere werkdag op drie momenten gepost op GTST Stories. Rond 12.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur worden nieuwe stories geüpload.

De verhaallijn

De hoofdrolspeler van de Instagramsoap is Vincent Visser die Valentijn Sanders speelt. Valentijn is een paar jaar geleden geleden met zijn moeder naar Curaçao geëmigreerd. Hij zit flink in de problemen en vlucht naar Nederland en duikt met behulp van Lana (Faye Bezemer) onder. Wanneer hij de populaire influencer Hanwe Chang ontmoet, is hij niet langer meer anoniem en moet hij opnieuw vluchten. Hij roept de hulp in van zijn neef Lucas (Ferry Doedens), die denkt dat ze aan een onschuldige roadtrip door Nederland beginnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen